Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Brabantse hachee

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr magere runderlappen, in blokjes van 2 cm
zout en peper
70 gr boter of reuzel
5 grote uien, in dunne ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 el bloem
3/4- 1 l vleesbouillon
2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
1-2 el azijn

Bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in de boter in 5-10 min rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak ui en knoflook circa 8 min in het achtergebleven braadvet. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en schep alles goed om.
Verwarm de bouillon en schenk deze in de pan. Voeg ontbijtkoek, kruidnagels, laurier en azijn toe en laat de hachee afgedekt op zacht vuur 2-2½ uur stoven. Serveer de hachee met gekookte aardappelen of een romige aardappelpuree.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hertenbiefstuk met mandarijn en cranberry´s
Biefstuk met rode wijnmosterdsaus
Rundvlees met kokossaus
Zweedse stoofpot
Moussaka uit Griekenland

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes